Despre alegeri, frauda si planul PSD

Politica, fotbalul si religia. Trei subiecte la care ne pricepem cu totii. Am preferat sa nu ma implic in  aceste teme sensibile din doua motive:

1. Fiecare dintre noi e liber sa aleaga una din variantele expuse “la taraba”.

2. Am vrut sa evit comentariile prostesti.

Cu toate astea, mi-am dat seama ca mai rau fac daca tac. Am dreptul la opinie. Am dreptul sa incerc sa transmit mai departe ceea ce cred. Bun sau prost, mesajul meu va primi cu siguranta aprecieri din partea unor oameni. In acelasi timp, voi fi “judecat” si contrat de altii. Imi asum doar ceea ce scriu si gandesc.

Despre alegerile prezidentiale din Romania.

A fost turul I, apoi au urmat lupte politice demne de premiul Oscar. Mie mi-au placut. A urmat turul al II-lea care s-a incheiat in aceeasi nota artistica. A fost seara cu 2 presedinti. Au fost declaratii de victorie de ambele parti. Am avut ocazia sa vedem o fiesta in toata regula, cu muzica populara, sampanie si tort, cu topaieli, imbratisari, declaratii de dragoste si lacrimi de bucurie, sepci galbene, indemnuri la calm si respect. Aceasta a fost intretinuta de rezultatele exit-poll-urilor, devenite mai apoi baza unor aprecieri ce aveau sa condamne. Patetic, zic eu… Au urmat: o pana de curent, un moment emotinonal cu mesaje de dragoste puerila, etc. S-a inceput numaratoarea paralela a celor 3 (trei) partide. Din jumatate in jumatate de ora, reprezentantii acestora ieseau la poze si declaratii despre rezultate… Tortul era mancat, sampania bauta, iar rezultatele pareau sa prinda o culoare interesanta: portocaliu (combinatia dintre rosu si galben).

“Un fleac… i-am ciuruit!” avea sa fie replica invingatorului. Jurnalistii au declarat mai apoi ca cei “vizati” de gloantele oarbe erau romanii. Nu sunt batut in cap sa nu-mi dau seama ca ironia a fost adusa la adresa mogulilor si a contracandidatilor sai, nicidecum la adresa electoratului. O gluma seaca, o ironie ieftina, numiti-o cum doriti, care “prinde” la romani (haz de necaz i-as spune eu).

Daca e sa descriem seara de 6 decembrie 2009 intr-un singur cuvant, acela ar fi: optimism/fanatism. Ambii candidati la presedentia Romaniei credeau/sperau in reusita proprie, insa niciunul nu a fost suficient de convingator (cel putin pe mine nu m-au convins).

Dimineata de 7 decembrie a venit cu o “rasturnare de situatie”. Desi o asemenea lectie ar fi trebuit sa existe deja in cartea ideologica a PSD (vezi alegerile din 2004), impreuna cu poza “victimei”, acestia au atacat imediat rezultatele alegerilor. Acuzatiile pe care le-au adus, mai intai pe cale orala, mai apoi pe hartie (cel putin asa sustin ei), sunt aceleasi de la ’89 incoace: turism electoral, voturi multiple, influentarea electoratului prin “cumpararea” votului, morti ce revin printre noi doar la alegeri, CNP-uri inexistente, carti de identitate false, etc.

Dupa indemnul la calm a venit indemnul la lupta. Infrangerea e grea, dar trebuie acceptata. Lipseste insa caracterul puternic al invinsului. Lipseste optimismul. Deodata Romania nu mai este o tara a romanilor, ci doar a celor aproape 50%. Invinsul nu face altceva decat sa se afunde si mai rau. E constient ca peste putin timp alt om va beneficia de sansa lui si asta doare. “Speranta moare ultima” este, poate, vorba ce-l calauzeste in aceste momente. Are doua lucruri de constientizat: infrangerea si rezultatul groaznic… faptul in sine ca cei care l-au votat sunt impartiti in trei categorii, ai lui, ai aliatilor si cei anti-castigator. De aici si refuzul de a crede ca i se poate intampla asa ceva, de aici si ultima sa zvacnire.

In alta ordine de idei, astazi, la 2 zile de la alegeri, el nu renunta. Foarte bine, ar spune unii (insa putini)! Vrea cu orice pret sa dovedeasca frauda imensa. Legea insa zice asa:

“Curtea Constitutionala anuleaza alegerile in cazul in care votarea si stabilirea rezultatelor au avut loc prin frauda de natura sa modifice atribuirea mandatului sau, dupa caz, ordinea candidatilor care pot participa la al doilea tur de scrutin. In aceasta situatie, Curtea va dispune repetarea turului de scrutin in a doua duminica de la data anularii alegerilor. Cererea de anulare a alegerilor se poate face de partidele si candidatii care au participat la alegeri, in termen de cel mult 3 zile de la inchiderea votarii; cererea trebuie motivata si insotita de dovezile pe care se intemeiaza. Cererea poate fi admisa numai daca cel care a sesizat nu este implicat in producerea fraudei. Solutionarea cererii de catre Curtea Constitutionala se face pana la data prevazuta de lege pentru aducerea la cunostinta publica a rezultatului alegerilor.

Hotii striga: – Hotii!

Un document publicat de Ziua de Cosntanta ne arata planul bine pus la punct de PSD. In urma ultimelor vesti din presa, se confirma respectarea acestuia.

Advertisements

One Response to Despre alegeri, frauda si planul PSD

  1. Je says:

    Mda…dar de cei 100 de lei oferiti de PD-L, contra votului…nu zici nimic? Probabil ca nu s-a filmat nimic in acest sens…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: