O bruta: Brabus 800 Coupe

 

Nemtii de la Brabus au prezentat modelul Brabus 800 Coupe, bazat pe modelul Mercedes-Benz CL 600, la Salonul International de la Dubai.

Tunerul a transformat motorul de 5.5l cu 12 cilindri intr-un monstru de 6.3l, capabil sa dezvolte nu mai putin de 788 CP/588 kW si un cuplu maxim de 1420 Nm.

Munca la acest motor a constat in montarea unui arbore cotit nou, care mareste cursa pistonului, pistoane forjate mai mari, potrivite dupa noul alezaj al blocului motor. Sistemul de supraalimentare a fost si el imbunatatit, iar pentru racire au fost instalate patru intercoolere aer-apa.

Transmisia a ramas aceeeasi, fiind asigurata de o cutie automata in cinci trepte. Puntea spate este asistata de un diferential cu alunecare limiata, setat la 40%.

Brabus 800 Coupe accelereaza de la o la 100 km/h in doar 3,9 secunde, iar sprintul 0-200 km/h este realizat in 10,3 secunde. Viteza maxima este limitata electronic la 350 km/h, iar cuplul motor este limitat la 1100 Nm. Limitarile au fost facute doar pentru a proteja transmisia, care ar fi cedat cu siguranta. Tot din considerente de siguranta, masina a fost coborata la sol cu 25 mm.

Sistemul de franare este unul extrem de performant, cu discuri ventilate si peroforate de 405×34 mm pe puntea fata si 380×34 mm pe puntea spate. Etrierii de pe puntea fata au sase pistonase, in vreme ce etrierii de pe puntea spate au patru.

Jantele standard sunt Monoblock, de 21 de inch, dar doritorii pot opta pentru modelele Monoblock VI, E sau F, echipate cu anvelope Continental, Pirelli sau Yokohama.

La exterior mai putem observa si un body-kit nou, realizat in stilul caracteristic al celor de la Brabus. La interior, tapiteria a fost inlocuita cu piele alba si neagra Alcantara, iar ornamentele au fost imbracate in fibra de carbon.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: